Papageno Radio
- hirdetés -
Színház 100 éve született Luis García Berlanga – Ingyenes vetítésekkel készül a Cervantes...

100 éve született Luis García Berlanga – Ingyenes vetítésekkel készül a Cervantes Intézet

Június 4-27. között online filmvetítésekkel emlékeznek a 100 éve született Luis García Berlanga spanyol rendezőre a Cervantes Intézet szervezésében.

- hirdetés -

A spanyol filmtörténet egyik legkiválóbb rendezője születésének századik évfordulója alkalmából négy olyan filmet tekinthetnek meg az érdeklődők ingyenesen a Cervantes Intézet Vimeo-csatornáján, melyek pályafutásának mérföldköveit jelentik – olvasható a közleményben.

- hirdetés -

Mint írják, június 4-től az 1951-es A boldog pár lesz elérhető 48 órán keresztül. A történet kritikus pillantás az ébredező fogyasztói társadalomra, ugyanakkor betekintést ad az időszak pezsgő madridi közéletébe is.

Egy héttel később egy olasz koprodukcióban készült film, a valenciai faluban játszódó Calabuch tekinthető meg, ami világtörténelem változását jelző atomenergia-versenyt a vidék szemszögéből láttatja.

Madridi mozaikok – Fedezd fel a Cervantes és a Papaegeno közös blogját!

Június 18-án Rafael Azcona és Luis García Berlanga gúnyos karácsonyi története, a Plácido egy háromkerekű autó sofőrje kalandjait meséli el. Az alkotás a fogyasztói társadalom és a vidéki élet ellentétességére reflektál. Az internetes filmciklus június 25-én a Nemzeti örökség című filmmel zárul.

További programok is várják a spanyol kultúra iránt érdeklődőket a nyáron. Június 11-én a mini gitárkoncertek online sorozata Illyés Lóránt estjével zárul. Ezen az estén Alexandre Tansman, Miguel Llobet és Mario Castelnuovo-Tedesco műveiből ad ízelítőt.

Június 17-től virtuálisan tekinthető meg a Chilei tájak fényképeken című fotókiállítás, María José Pedraza chilei művész képein keresztül a dél-amerikai ország titokzatos és távoli tájait mutatja be.

A Cervantes Intézet az Irodalom éjszakája programsorozatában is részt vesz. A Vészkijárat tematikához igazodva június 10-én Debrecenben, június 25-én Budapesten Juan Marsé Az álmok kalligráfiája című szövegéből olvasnak fel színészek – áll az összegzésben.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!