Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE 24 órás bringázás az SZFE-ért - Ismét a Parlament elé viszik az...

24 órás bringázás az SZFE-ért – Ismét a Parlament elé viszik az egyetem chartáját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember 6-án vasárnap kézről-kézre juttatták el a Színház-és Filmművészeti Egyetem chartáját a Vas utcából a Parlamenthez, ahol ki is függesztették a dokumentumot. Mivel erre az üzenetre azóta nem érkezett érdemi válasz a kuratórium részérők, szeptember 19-én szombaton délután 4-kor újra elindítják az élőláncot a chartával, ezúttal azonban biciklis hírnökökkel.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Magna Charta Universitas útja a Vas utcától a Parlamentig – Így zajlott a Színművészeti Egyetem demonstrációja

24 órán keresztül, vasárnap délután 4-ig újra és újra elviszik a parlament elé az iratot, jelezve, hogy a diákok követelései továbbra is élnek. Így összesen 155 Chartát szállítanak a Parlament elé a terv szerint.

Az esemény a Facebookon is követhető.

Az utolsó chartát vasárnap délután egy piros-fehér élő szalag viszi majd. A biciklisek piros és fehér pólóban tekernek majd egymás mögött, így egy hosszú élő szalagot alkotva érkeznek meg a Parlament elé. „Aki egyetért a követeléseinkkel, bármikor beszállhat a hírnökeink mögé, vagy bárhol az országban felkötheti a piros fehér szalagot a biciklijére, így csatlakozhat a megmozdulásunkhoz” – olvasható a felhívásban.

Ha szeretnél csatlakozni gyere a Vas utcai épület elé, ahonnan szombaton 16 órától folyamatosan indítjuk a Chartát! Vasárnap 15:30-tól pedig legyünk minél többen, és egy hatalmas biciklis felvonulás keretében jutassuk el a hétvége utolsó Chartáját a Parlament elé.

Ha kíváncsi vagy az útvonalra, ide kattintva megtalálhatod:

(Via SZFE HÖK)

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X