Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE A Cseh Hivatásos Színházak Szövetsége kiáll az SZFE mellett

A Cseh Hivatásos Színházak Szövetsége kiáll az SZFE mellett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Cseh Köztársaság Hivatásos Színházainak Szövetsége szolidaritást vállal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. Közleményükben ezt írják:

- hirdetés -

„A művészet szabadsága, csakúgy, mint a tanítás és a kifejezés szabadsága nélkülözhetetlen a szabad, demokratikus társadalomban. A Cseh Köztársaság Hivatásos Színházainak Szövetsége szolidaritást vállal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) önállóságuktól mewgfosztott hallgatóival, oktatóival és munkatársaival, miközben védik Budapesten a kultúra szabadságát azzal, hogy ellenállnak a magyar kormány az intézmény autonómiáját fenyegető beavatkozásainak.

Az SZFE 155 éves múltra visszatekintő felsőoktatási intézmény. A művészetoktatás szabadsága a művészeti kifejezés és a kutatás szabadságával együtt európai államaink  alapvető értékei, melyeket figyelmen kívül hagyni nem szabad.

Ezért teljes mértékben kiállunk a hallgatók szeptember 1-i felhívása mellett, amely a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) teljes autonómiájának visszaállítását és az újonnan felállított kuratórium megszüntetését követeli.

MgA. Stanislav Moša

a Cseh Köztársaság Hivatásos Színházak Szövetségének elnöke”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X