Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE A kuratórium a bíróságon támadja az SZFE sztrájkját

A kuratórium a bíróságon támadja az SZFE sztrájkját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem legfrissebb tájékoztatása szerint a sztrájktárgyalások 4. napja következményeként a kuratóriumot képviselő ügyvédi iroda felszólítja az egyetem kancellárját, adjon meghatalmazást arra, hogy a bíróságon az egyetem munkáltatójának a nevében megtámadhassák a dolgozók sztrájkját. 

Az egyetem közleményét az alábbiakban közöljük:

- hirdetés -

„A mai napon a sztrájkbizottság ismét tárgyalt a munkáltatókkal a sztrájkkövetelésekről. A kuratórium ügyvédje ma sem vett részt a tárgyaláson, viszont írásban felszólította a kancellárt, hogy adjon meghatalmazást a munkáltató nevében az ügyvédi irodának arra, hogy a sztrájkot megtámadhassák a bíróságon. Az egyetem kancellárja megtagadta ezt, válaszképpen a kuratóriumtól kapott felszólítást, melyek értelmében kötelessége aláírni a meghatalmazást.

Mi is történik itt pontosan? A kuratóriumnak és a kuratórium felügyelőbizottságának szintén ez az ügyvédi iroda látja el a képviseletét. Ugyanez az ügyvédi iroda felszólítja az egyetem kancellárját, hogy adjon meghatalmazást arra, hogy a bíróságon az egyetem munkáltatójának a nevében megtámadhassák a dolgozók sztrájkját. A kuratórium a kancellár munkáltatója, nem volt választása ebben a helyzetben, alá kellett írnia a meghatalmazást.

Mit teszünk mi ezek után? Szembeszállunk. A jog minden eszközével. Tudjuk és hisszük, hogy a sztrájkunk törvényes, reméljük, hogy jogállamban élünk, tartunk tőle, hogy a puszta megfélemlítés a cél. Állunk elébe a bíróság ítéletének. Listázhatnak és fenyegethetnek minket, a jog és az igazság mellettünk áll.”

Ide kapcsolódik:
SZFE sztrájkbizottság: továbbra sincs megegyezés

(Via SZFE)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X