Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Az SZFE-kuratórium visszahívását támogatja a Francia Magánszínházak Szövetsége

Az SZFE-kuratórium visszahívását támogatja a Francia Magánszínházak Szövetsége

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Francia Magánszínházak Országos Szövetsége szolidaritást vállal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. Ezzel kapcsolatban a következő közleményt adták ki:

- hirdetés -

“A Francia Magánszínházak Országos Szövetsége (Syndicat National du Théȃtre Privé – SNDTP) 1936-ban alakult, tagjai jelentős franciaországi színházi producerek. Az alapítók az alkotás szabadsága és a szólásszabadság mellett kötelezték el magukat és ez az a cél, amiért tagjaink továbbra is bármikor és bárhol kiállnak.

A művészet szabadsága, csakúgy, mint a tanítás és a kifejezés szabadsága nélkülözhetetlen a szabad, demokratikus társadalomban. A Francia Magánszínházak Szövetsége szolidaritást vállal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) önállóságuktól megfosztott hallgatóival, oktatóival és munkatársaival, miközben védik Budapesten a kultúra szabadságát azzal, hogy ellenállnak a magyar kormány az intézmény autonómiáját fenyegető beavatkozásainak.

Ide kapcsolódik:
Új kancellárt neveztek ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem élére

Az SZFE 155 éves múltra visszatekintő felsőoktatási intézmény. A művészetoktatás szabadsága a művészeti kifejezés és a kutatás szabadságával együtt európai államaink alapvető értékei, melyeket figyelmen kívül hagyni nem szabad.

Ezért teljes mértékben kiállunk a hallgatók szeptember 1-i felhívása mellett, amely a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) teljes autonómiájának visszaállítását és az újonnan felállított kuratórium megszüntetését követeli.

Bertrand THAMIN

elnök”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X