Papageno Radio
Színház SZFE Az új vezetés cenzúrázhatja az SZFE nyilvános kommunikációs felületein közzétett tartalmakat

Az új vezetés cenzúrázhatja az SZFE nyilvános kommunikációs felületein közzétett tartalmakat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének felmondási ideje szeptember 30-án lejár. Jelenleg még nem ismert, kik veszik át tőlük a vezetői szerepet, de korábbi hírek szerint egy alternatív oktatási terv is készen áll a kuratórium részéről, melyet azonban a diákság bojkottál. 

Ide kapcsolódik:
„Hallgatók nélkül nincs oktatás, a hallgatók pedig itt vannak a Vas utcában”

„Szeptember 16-án a kuratórium felszólította az SZFE-vezetőséget, hogy „honlapján és közösségi oldalain a fenntartó jóhírnevét sértő vélemények és kifejezések ne jelenhessenek meg, illetve onnan törlésre kerüljenek”. Bár minden szélsőséget folyamatosan moderálunk, ennek megítélése nyilván szubjektív” – olvasható az egyetem Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. A továbbiakban így fogalmaznak:

„Az egyetem kommunikációs felületein október 1-től várhatóan csak az SZFE új vezetésének jóváhagyásával kerülhet fel információ. Sem kiállásokat, sem az egyetem elfoglalásával kapcsolatos támogató híreket, interjúkat nem olvashatnak itt a továbbiakban. A támogató üzeneteket látni fogjuk, továbbra is erőt merítünk belőle, de ezentúl nem várhatnak rá reakciókat. Kérjük, hogy azok, akik továbbra is szeretnék követni az SZFE egyetemi autonómiáért folytatott harcával kapcsolatos híreket, kövessék a Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK oldalát, illetve a Független Szabad Egyetem nevű Facebook-oldalt”.

(Via SZFE)

Promóció

Stream és színház

X
X