Papageno Radio
Színház SZFE „Ez nem szakmai vita” – Hajdú Szabolcs az SZFE-ügyről

„Ez nem szakmai vita” – Hajdú Szabolcs az SZFE-ügyről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hajdu Szabolcs színész, film- és színházrendező a közösségi oldalán közéttett írásában arra a kérdésre várja a választ Vidnyánszky Attilától, hogy „mit gondol az egyetemi autonómiáról.”

„Modellváltás = a Színház és Filmművészeti Egyetem kiszervezése állami hatáskörből a szűk hatalmi elithez köthető érdekcsoport kontrollja alá.

Vidnyánszky Attila úgy beszél erről, mintha ez egy természeti jelenség lenne, vagy isteni akarat, melyet a társadalomnak egyszerűen csak tudomásul kellene vennie.

Nem szakmai kérdésekről van szó egyelőre, és nem is ideológiáról. Ez a kezdetektől fogva politika.

Ide kapcsolódik:
„A szakmai párbeszéd csak az egyetemi autonómia biztosítása után jöhet” – Enyedi Ildikó és Hajdu Szabolcs az SZFE mellett

A konfliktusért felelős politikusok miután beröffentették a motort, hátraléptek és maguk elé parancsolták Vidnyánszky Attilát, hogy játssza el a ’szakmai vita’ mimikrit.

A kívülálló számára így most az SZFE ügye szakmai csetepaténak tűnik, holott tisztán politikai érdekek állnak a háttérben. Vidnyánszky Attilának jelen pillanatban egyetlen kérdésre kell válaszolnia: ’Mit gondol az egyetemi autonómiáról?’”

Promóció

Stream és színház

X
X