Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Hernádi Judit: „Ha ebben a pillanatban Vidnyánszkynál van az erő, ő az,...

Hernádi Judit: „Ha ebben a pillanatban Vidnyánszkynál van az erő, ő az, akinek engednie kell”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Nem tudom megmondani, hogy Vidnyánszky Attila mit hiányol (a képzésből – a szerk.), de az biztos, hogy semmit nem lehet ráerőszakolni emberekre” – nyilatkozta Hernádi Judit egy vele készült interjúban, olvasható a 168 óra oldalán. A színésznő kifejtette, hogy a színészképzés egészében valójában a mester személyisége a meghatározó.

- hirdetés -

Hernádi Judit szerint „a diákok tiltakozása egy nagyon nehezen megtörhető lázadás”, hiszen „azt nem lehet lerombolni valakiben, hogy azt gondolja, amit szeretne”, mondta, utalva ezzel az autonómia kérdéskörére. A színésznő, hozzátette: „Mellettük állok, amennyire csak tudok.”

Köszönjük, Hernádi Judit! ❤️#freeszfe

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem – 2020. szeptember 16., szerda

Emellett azt is megfogalmazta, hogy a kétféle álláspontnak szükséges léteznie, hiszen egyik a másik nélkül nem tud működni, azonban a nyitottság alapvetően fontos, mivel „mind a tudományos felfedezések, mind a művészi újítások akkor történnek, ha az ember nyitott, ennek pedig a konzervatív szó eleve ellenáll”.

Arra a felvetésre, hogy az SZFE körüli vitában minden fél a nyitottság hiányával vádolja a másikat, Hernádi Judit azt felelte: „Hihetetlenül elbeszélünk egymás mellett… Lehetetlen bármelyik fél kizárása. És ebben a pillanatban Vidnyánszkynál van az erő, ha pedig ez így van, akkor ő az, akinek engednie kell.”

(Via 168 óra, 24.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X