Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Nagyon sok kollégát átvertek” - Rátóti Zoltán bocsánatkérést vár az SZFE-ügyben

„Nagyon sok kollégát átvertek” – Rátóti Zoltán bocsánatkérést vár az SZFE-ügyben

Bocsánatkérést vár a régi vezetőktől Rátóti Zoltán, a Színművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja, aki szerint „kiderült, hogy a tüntetéssorozat egy előre eltervezett politikai akció volt”. Rátóti Zoltán az Origónak nyilatkozott.

A Nemzeti Színház színésze szerint ezzel bizonyítást nyert: bármit csinált volna az újonnan felálló kuratórium, ugyanez lett volna a vége. „Tisztességesebb lett volna azt mondani, hogy kérem, meg akarjuk dönteni a kormányt, erre felhasználunk minden eszközt, ha kell, akkor az egyetemistákat is” – értékelte a történteket a lapnak.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Alföldi Róbert nyílt levele Rátóti Zoltánnak, az SZFE-t felügyelő kuratórium tagjának

„Az is kiderült, hogy hazugságra épült az egész autonómiaféltő történet” – szögezte le Rátóti Zoltán. A tiltakozó hallgatókra és oktatóikra kitérve azt mondta, hogy vannak közöttük „lánglelkű forradalmárok”, akik elhitték, hogy ennek így kell ennek történnie. Rátóti Zoltán „fedősztorinak” nevezte azt, hogy a tiltakozók „az egyetem autonómiájával jönnek”. „Nagyon sok kollégát átvertek, megtévesztettek, ezzel bevonva őket a tüntetéssorozatba” – mondta.

(Via Origo)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X