Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n

A kuratórium felfüggeszti az oktatást az SZFE-n

A Színház és Filmművészeti Egyetemet felügyelő alapítvány kuratóriuma úgy döntött, felfüggeszti az oktatási tevékenységet az SZFE-n, ugyanis szerintük az egyetem épületeiben nem érvényesülnek az alapvető higiéniai, valamint tűz- és balesetvédelmi szabályok – írta meg a 444.

- hirdetés -

A kuratórium Rátóti Zoltán által aláírt közleményében az szerepel, hogy „jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése”.

- hirdetés -

A kuratórium értesítette erről az Oktatási Hivatalt, ami végzésben szólította fel a kuratóriumot „az egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére”. Ezért függesztette fel a kuratórium az oktatást az őszi szünet után egészen „a helyzet tisztázásáig”. Hogy ez mit jelent pontosan az egyetemfoglalókra nézve, akik az elfoglalt épületükben saját maguk szervezik az oktatást, még nem tudni.

Ide kapcsolódik:
Szarka Gábor: „Vannak hallgatók, akik már csak álszolidáritásból tartanak ki”

A kuratórium egyébként tárgyalásra hívta a tanárok és a diákok képviselőt. „Az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkat” 2020. november 2-án 11:00 órára a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalótermébe várják.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.