Papageno Radio
Színház SZFE A minisztérium szerint folyamatosan nő az SZFE autonómiája

A minisztérium szerint folyamatosan nő az SZFE autonómiája

A modellváltással az autonómia nem csökken, hanem nő, hiszen az intézmény fenntartója már nem a kormány, hanem az egyetem kuratóriuma – írja az ATV Híradójának küldött válaszában az ITM. Hozzáteszik: az SZFE körüli hangulatkeltés a baloldal politikai érdeke, amelyhez felhasználják a diákokat.

Az Európai Parlament meghallgatása kapcsán az ATV Híradó azt kérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, hogy miként értékelik a történteket, látnak-e előrelépést az ügyben.

Válaszukban azt írják: ahogy azt a bizottsági ülésen György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár is elmondta, a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye „a magyar felsőoktatás megújításának keretében értelmezhető”.

Ide kapcsolódik:
Meghallgatta az Európai Parlament az SZFE ügyében szemben álló feleket

A kormány stratégiai célja, hogy nemzetközi példák alapján közelebb vigye a magyar egyetemeket a megrendelői oldalhoz, a piachoz, a hallgatókhoz és a vállalatokhoz, ebben az esetben a filmiparhoz és a színházakhoz, ezzel a színművészetis hallgatók jövőbeli filmipari és színházi lehetőségei jelentősen javulhatnak itthon és külföldön egyaránt. Az egyetemek autonómiáját hazánkban az Alaptörvény garantálja.

Hozzáteszik: a modellváltással az autonómia nem csökken, hanem nő, hiszen az intézmény fenntartója már nem a kormány, hanem az egyetem kuratóriuma. Az SZFE körüli hangulatkeltés a baloldal politikai érdeke, amelyhez felhasználják a diákokat.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!