Papageno Radio
Színház SZFE Balázs Péter: „A véleményemért nincs okom bocsánatot kérni”

Balázs Péter: „A véleményemért nincs okom bocsánatot kérni”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult konfliktust „közéleti paraziták” generálják – jelentette ki korábban Balázs Péter. Legutóbbi, a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában pedig közölte, hogy nincs miért bocsánatot kérnie.

A szolnoki közgyűlés döntött úgy, hogy addig nem szavazzák meg a Szigligeti Színháznak javasolt pénzügyi támogatást, amíg Balázs Péter igazgató nyilvánosan bocsánatot nem kér, amiért azt mondta, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen körül kialakult konfliktust „közéleti paraziták” generálják.

Ide kapcsolódik:
„Közéleti paraziták generálják a konfliktust” – Balázs Péter is megszólalt az SZFE-ügyben

A Kossuth-díjas színművész az ügyben a következőket mondta a Magyar Nemzetnek „kezelés alatt állok, így nem tudtam elmenni az esedékes közgyűlésre. A véleményemért nincs okom bocsánatot kérni hetvenhét éves koromban. Október 8-án lesz egy újabb közgyűlés, ahol napirendre kerül az ügy”. (…) „Az, hogy mindenki színre-szóra kérjen bocsánatot olyanért, mert használt egy közhasználatú szót, és más tartalommal, vélt véleménnyel telítik meg azt a szót, az lehetetlen. Inkább azzal foglalkozzanak a maguk részéről, hogy Szolnok városa épüljön-szépüljön, ahelyett, hogy bocsánatkérésre szólítsanak fel. Ez az ügy részemről le van zárva” – szögezte le Balázs Péter, aki hozzátette: tőle kellene bocsánatot kérniük a 2007-es igazgatói kinevezése kapcsán azért a szörnyűségért, amit a fejére zúdítottak, vagy 2013-ben, amikor a Vígszínház vezetését pályázta meg. A színész-rendező arra utalt, hogy szolnoki kinevezése színházszakmai körökben elégedetlenséget váltott ki, többen nyílt levélben fordultak a polgármesterhez, hogy másítsa meg döntését.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X