Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket – Pogány Judit az SZFE-demonstrációról

Becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket – Pogány Judit az SZFE-demonstrációról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Pogány Judit idén 55 éve van a színi pályán, jóllehet nem szerzett egyetemi diplomát. Ő is részt vett az SZFE demonstrációjában, őrszemként állt Mácsai Pál társaságában az egyetem teraszán, bár ő soha nem tanult az intézmény falai között, de úgy érezte részt kell vennie a tiltakozásban, hiszen azt a szellemiséget képviseli, amit az itt tanító mesterek: Ascher, Zsámbéki, Babarczy, Máté Gábor – vallotta a Klubrádiónak.

- hirdetés -

„Pogány Judit mindig is igazságkereső egyéniség volt. Ezért kérdés sem lehetett, hogy múlt héten ő is megjelenjen a színművészetisek tüntetésén” – írják. „Amikor a kuratórium felállításáról hírt kapott, azt az éjszakát végigsírta, s bevallotta, amikor azt hallotta, hogy Zsámbékit vagy Aschert megalázzák a nyilatkozatokban, akkor azt érezte, az ő életét, szakmai munkásságát is áthúzták.

Mindazt lenullázták, amit megteremtettünk az elmúlt évtizedekben.

Emlékezetes számára a 80-as évekből, amikor egy-egy pesti vendégjátékuk előtt rendőröket kellett kivezényelni, mert szinte demonstrációval ért fel egy-egy előadásuk, különösen a Marat halála. Judit nem gondolta, hogy évtizedekkel később, megint a „barikádra” kell állni, becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket, kiállni az igazságtalanság ellen.

Ide kapcsolódik:
Pogány Judit: „Sehol máshol nem lett volna belőlem színész, csak Kaposváron"

(Via Klubrádió)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X