Papageno Radio
Színház SZFE Becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket – Pogány Judit az SZFE-demonstrációról

Becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket – Pogány Judit az SZFE-demonstrációról

Pogány Judit idén 55 éve van a színi pályán, jóllehet nem szerzett egyetemi diplomát. Ő is részt vett az SZFE demonstrációjában, őrszemként állt Mácsai Pál társaságában az egyetem teraszán, bár ő soha nem tanult az intézmény falai között, de úgy érezte részt kell vennie a tiltakozásban, hiszen azt a szellemiséget képviseli, amit az itt tanító mesterek: Ascher, Zsámbéki, Babarczy, Máté Gábor – vallotta a Klubrádiónak.

„Pogány Judit mindig is igazságkereső egyéniség volt. Ezért kérdés sem lehetett, hogy múlt héten ő is megjelenjen a színművészetisek tüntetésén” – írják. „Amikor a kuratórium felállításáról hírt kapott, azt az éjszakát végigsírta, s bevallotta, amikor azt hallotta, hogy Zsámbékit vagy Aschert megalázzák a nyilatkozatokban, akkor azt érezte, az ő életét, szakmai munkásságát is áthúzták.

Mindazt lenullázták, amit megteremtettünk az elmúlt évtizedekben.

Emlékezetes számára a 80-as évekből, amikor egy-egy pesti vendégjátékuk előtt rendőröket kellett kivezényelni, mert szinte demonstrációval ért fel egy-egy előadásuk, különösen a Marat halála. Judit nem gondolta, hogy évtizedekkel később, megint a „barikádra” kell állni, becsülettel megvédeni a szellemi-szakmai értékeket, kiállni az igazságtalanság ellen.

Ide kapcsolódik:
Pogány Judit: „Sehol máshol nem lett volna belőlem színész, csak Kaposváron"

(Via Klubrádió)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!