Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Ez nem csak ironikus, de méltatlan is” - SZFE-hallgatók reagáltak a törvényszéki...

„Ez nem csak ironikus, de méltatlan is” – SZFE-hallgatók reagáltak a törvényszéki döntésre

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Közleményben reagáltak az SZFE hallgatói arra, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokon jogellenesnek nyilvánította az intézmény dolgozóinak sztrájkját – írja a hvg.hu. A hallgatók közölték, hogy ők a határozatról a sajtóból értesültek. A határozat nem jogerős, a sztrájkbizottságnak, tudomásunk szerint, öt napja van fellebbezni.

Közleményükben azt írták: „az egyének újbóli felelősségre vonását ismét teljes mértékben elutasítjuk. Bízunk az intézmény sztrájkoló dolgozóinak józan ítélőképességében – úgy véljük, Egyetemünk oktatói és munkatársai képesek önálló döntéseket hozni a saját munkabeszüntetésük kapcsán.

- hirdetés -

Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az illegitim vezetőség nem teljesítette az általa jogszerűnek vélt két sztrájkkövetelést, hanem teljesítésüket ultimátumhoz kötötte, ez a gesztus pedig sérti a sztrájkjogot” – írták a hallgatók.

Ide kapcsolódik:
Fővárosi Törvényszék: Jogellenes az SZFE dolgozóinak sztrájkja

Mint fogalmaznak: „a munkáltatói jogkörökkel való hatalmi visszaélés lehetőségének fitogtatását, nemzeti ünnepnapon, amikor egy önkényes elnyomó rendszer ellen hősi forradalmat vívott magyarokra emlékezünk, nem csak ironikusnak, de méltatlannak is tartjuk.”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X