Papageno Radio
Színház SZFE Szarka Gábor, az SZFE kancellárja megtiltotta az együttműködést az egyetemfoglalókkal

Szarka Gábor, az SZFE kancellárja megtiltotta az együttműködést az egyetemfoglalókkal

A Mérce úgy tudja, hogy „Az Egyetemi Polgároknak” címezve írt levelet Szarka Gábor kancellár, amit a hallgatókat leszámítva a Színház- és Filmművészeti Egyetem minden oktatója megkapott.

Korábban az SZFE új vezetése hivatalos közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy együttműködik-e az új vezetéssel. Mint jelezték, erről levelet fognak küldeni az érintetteknek.

A Mérce Szarka Gábor következő sorait hozta nyilvánosságra:

„A fenti döntés értelmében a mai nappal minden együttműködést megtiltok az egyetemfoglalókkal és támogatóikkal. Ezzel kapcsolatban minden munkavállalótól elvárom a kellő határozottságot, de megkérem Önöket, hogy ezzel összefüggésben semmilyen fizikai kontaktusra ne kerüljön sor, ezt minden esetben kerüljék, az esetleges provokációra ne reagáljanak.

Azon munkavállalók, akik a tájékoztató ellenére továbbra is együttműködnek az egyetemfoglalókkal vagy a magukat a „tanköztársaság” képviselőinek valló személyekkel a továbbiakban munkajogi felelősséggel tartoznak.

Az Egyetemhez tartozó épületekben a gyakorló helyszínek kivételével a kép és hangrögzítő eszközök használatát megtiltom, ugyancsak elrendelem az irodahelyiségek és egyéb munkavégzési és oktatási helyszínek munkaidőn, illetve oktatási tevékenységen túli zárását.

Hamarosan kiadom az új helyzetre vonatkozó részletszabályokat is, addig is felhívom az üzemeltetés valamennyi dolgozójának figyelmét, hogy a létesítmények működési rendjét sértő cselekményekről készítsenek jegyzőkönyvet, melyet részemre küldjenek meg. Bízom benne, hogy együttműködésükkel hamarosan helyreállítható az Egyetem normális oktatási és működési rendje.”

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!