Papageno Radio
Színház SZFE SZFE-hallgatók: „Az épületek kiürítésére irányuló kérést elutasítjuk”

SZFE-hallgatók: „Az épületek kiürítésére irányuló kérést elutasítjuk”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 16-án 18 órakor tartottak ismét sajtótájékoztatót az SZFE hallgatói, miután előrehozott ősziszünet okán kancellári felszólítást kaptak, hogy az egyetem épületeit néhány óra alatt ürítsék ki.

- hirdetés
- hirdetés -

A hallgatók a Vas utcai épület előtt több száz jelenlévő előtt szögezték le, hogy nem hagyják el az épületet, „az egyetem közössége az őszi szünetet az eredeti időpontban, október 22-28. között tartja.

A diákok arról is beszélek, hogy Szarka Gábor, az SZFE új kancellárja törvénybe ütközően nyerte el megbízatását, utasításai ezért nem tekinthetők jogszerűnek. Az épület kiürítésére vonatkozó előírás kapcsán pedig jogi úton fognak eljárni a hallgatók.

Arról is beszámoltak, hogy elkezdték kiüríteni a kollégiumi szobákat, összepakolni a holmijukat – ezt igyekeznek megakadályozni. „Az Innovációs és Technikai Minisztérium ajánlása a jelenlegi járványügyi készültségi helyzetben jelenléti oktatási formát tart szükségesnek, az SZFE is eszerint fog tovább működni” – közölték.

Szarka Gábor még a nap folyamán korábban közölte, hogy az őszi szünet előrehozásával az volt az elsődleges cél, hogy a szabadság előbb kezdődjön. Azt hangsúlyozta, hogy azért is fontos ez a pár nap – azon kívül, hogy el fogják végezni a fertőtlenítést és egyebeket – mert szükség van az időre, hogy mindenki egy kicsit lenyugodjon, a hallgatók, a dolgozók, a tanárok és a vezetőség is.

„Ebből a kicsit pszichotikus állapotból a hallgatók kimozogjanak, hazamenjenek, beszélgessenek a szüleikkel, egy kicsit nyugodjanak meg, és próbáljanak meg olyan döntést hozni, ami nem a saját intézményük elleni különböző lépésekre vonatkozik” – fogalmazott.

Promóció

X
X