Papageno Radio
Színház SZFE Vitára hívta az SZFE-ügyben szembenálló feleket az Európai Parlament

Vitára hívta az SZFE-ügyben szembenálló feleket az Európai Parlament

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 27-én ültetné asztalhoz az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ügyében szembenálló feleket – írta meg a Népszava.

Az EP Kulturális és Oktatási Bizottságában napirendre tűzte a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét, a vitára pedig meghívták az intézmény régi, illetve új vezetőségének egy-egy tagját, valamint a kormányzat és a hallgatói önkormányzat képviselőit.

A hallgatói önkormányzatának részéről Szurdi Panni a hvg.hu-nak elmondta, hogy elmennek a vitára, de ott külön meghallgatáson fejtik ki álláspontjukat. A hallgatók részéről ez azért fontos kérdés, mert nem voltak eddig sem hajlandóak arra, hogy tárgyaljanak az új vezérkarával, ugyanis nem ismerik el őket legitim vezetőségként.

A vitára azért kerülhet sor, mert a szakbizottság szeptember végi ülésén Rome Franz német zöldpárti EP-képviselő fellépést sürgetett.

Ide kapcsolódik:
Szarka Gábor bezáratta az Ódry Színpadot és a zárakat is lecseréltette

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak blokádja szeptember elseje óta tart. A patthelyzetben az újonnan kinevezett kancellár, Szarka Gábor az egyetem oktatóinak megtiltotta, hogy az egyetem tiltakozó hallgatóival együttműködjenek. Ezt az oktatók elutasították, sztrájkot pedig folytatják. Október 15-én az intézmény Vas utcai épületében található Ódry Színpadot viszont elzárták a hallgatók elől, így ott nem tarthatták meg fórumukat, egyúttal az épület internet hozzáférését is lekapcsolták.

Promóció

Stream és színház

X
X