Papageno Radio
Színház SZFE Bodolay Géza: „Az SZFE-t nevezhetjük egyetemnek, de sokkal inkább főiskola”

Bodolay Géza: „Az SZFE-t nevezhetjük egyetemnek, de sokkal inkább főiskola”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az SZFE Színházművészeti Intézetének újonnan kinevezett vezetője, Bodolay Géza interjút adott a Klubrádiónak, amelyet a HVG összegzett. Legfőképp arra volt kíváncsi a kérdező, hogy Bodolay László miért vállalta el a pozíciót.

Bodolay úgy nyilatkozott: „valójában rettenetes gyávaságnak tartottam volna, hogy mikor Zalán János rektorhelyettes felkér, némi fejtörés után azt mondom, hogy nem merem csinálni. Nagyon komoly elődeim vannak ezen a szakon. Mesterem, Ádám Ottó is volt ennek vezetője, és közvetlenül előttem Bagossy László, előttem Csizmadia Tibor. Egy olyan sorba kerülök ezzel, amit mindenképpen vállalni kell, amikor ez jön szembe. Még akkor is, ha szívesebben vállaltam volna 20 évvel ezelőtt.”

Bodolay Géza bevallotta, az egész történés jogi hátteréről nem sokat tud, és nem is feltéltlenül naprakész az eseményeket illetően, de nem gondolja, hogy a kuratórium kinevezésével probléma lenne, hiszen átalakítás számos egyetemen történt már. Úgy vélekedik, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet „ám nevezzük egyetemnek”, szerinte „sokkal inkább főiskola, de mindegy”. (Az interjú során többször elismételte, hogy nem ért egyet azzal, hogy az SZFE-t egyetemnek nevezik, emelte ki a HVG.)

Ide kapcsolódik:
Bodolay Géza vette át az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetését

A teljes interjú itt meghallgatható.

(Via HVG)

Promóció

Stream és színház

X
X