Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Elérhetetlenné vált az SZFE Neptun-rendszere

Elérhetetlenné vált az SZFE Neptun-rendszere

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi tanár az elérhetetlen SZFE-Neptun kapcsán közösségi oldalán írt:

„A web-es bejelentkezés nem engedélyezett.” Ma reggel óta az egyetem Neptun-rendszerében ez a lakonikus mondat fogadja az SZFE valamennyi tanárát. Ügyes! – mondanánk, ha vicceskedvű hackerek csínyének vélhetnénk e mondatot, de jelen helyzetünkben sajnos egyszerűbb e mondat meghatározása: sunyi aljasság.

- hirdetés -

Karsai György – forrás: facebook.com/klubradio

Az egyetem kuratóriuma (?), vagy kancellárja (?), vagy két, semmilyen legitimációval nem rendelkező, szerencsétlen-flótás „rektorhelyettese” (?) – esetleg mind, együtt, de természetesen elképzelhető fentiek tetszés szerinti kombinációja is – ilyen módon tesz újabb kísérletet az SZFE-n folyó oktatás ellehetetlenítésére. Aki nem tudná, a Neptun-ban – ebben az amúgy remek tanulmányi adminisztrációs modulban – rögzítjük (nemcsak mi, hanem az ország legtöbb egyetemének oktatói mindenütt) a tanítás folyamatát, itt szerepelnek a kurzuslistáktól kezdve a tanmeneteken, a hallgatói névsorokon és az órai feladatokon át a vizsgaidőpontokig mindazok az oktatással kapcsolatos információk, amelyek azután visszakereshetők, ellenőrizhetők, és elemezhetők. Okos, szellemes gondolat tehát fenti Urak részéről, hogy ha már magán a tanításon nem tudnak fogást találni – hiszen az minden eddig kitalált akadály ellenére rendben folyik az SZFE-n -, akkor a szabályos dokumentálást, az adatközlést, a képzés áttekinthető adminisztrációját akadályozzák meg. Teszik ezt nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy utólag majd fennhangon lehessen hirdetni, hogy „…lám, a Neptun-ban tanításnak, óratartásnak, -látogatásnak, stb. semmi nyoma, irgumburgum, hát egyetem az ilyen?!”

A korábbi események fényében már nyilván senki számára nincs hírértéke annak, hogy a fenti, durva rombolást senki nem vállalta névvel, amint annak sem, hogy minket, oktatókat senki nem értesített a Neptun-lezárásról. Mindenki megnyugtatására: az SZFE-n a tanítás holnap, hétfőn, november 9-én is a tanrendben meghirdetett módon folytatódik, az órák dokumentálásáról minden tanár saját hatáskörében gondoskodik. Az urak meg csak hisztizzenek tovább. Mi tanítunk, dolgozunk, mert ez a dolgunk. Hiszünk az igazunkban, hiszünk az SZFE jövőjében.

(Via Karsai György Facebook-oldala)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X