Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Közigazgatási pert indít az SZFE hallgatóinak és oktatóinak közössége

Közigazgatási pert indít az SZFE hallgatóinak és oktatóinak közössége

Az SZFE az alábbi közleményben tudatta, hogy pert indít:

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai november 2-án fordultunk az Oktatási Hivatalhoz, hogy az általunk el nem ismert új vezetőség által

az oktatás felfüggesztése kapcsán hivatkozott végzésbe betekintést kérjünk,

- hirdetés -

valamint benyújthassuk

az oktatási tevékenységünk igazolásához szükséges többszáz oldalas dokumentációt,

melyet az újonnan kinevezett kancellár az aláírása megtagadásával visszatart. Az Oktatási Hivatal november 12-én visszautasította mind a betekintési-, mind a benyújtási kérelmet, a hallgatók és oktatók közössége ezért közigazgatási pert indít.

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény kimondja, hogy hatósági eljárásban ügyfélnek az a személy számít, akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy közvetlenül érinti, akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz, vagy akit hatósági ellenőrzés alá vontak – az SZFE polgárai ennek megfelelően jogorvoslattal élnek.

Ezen felül ellenérdekű ügyfelek képviseletét nem láthatja el egyazon jogi személy, így az oktatási tevékenységet folytatni kívánó egyetemi közösséget nem képviselheti az ügyben az oktatási tevékenység megakadályozását célzó illegitim vezetőség.

A kérelmeken felül közérdekű bejelentést is tettünk a hivatalnál, mivel az egyetem közhasznú feladata az oktatás, azt ellátnia társadalmi érdek – az oktatás felfüggesztésének kezdeményezése ellentmond az intézmény működésének elsődleges céljával.

(Via SZFE HÖK)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X