Papageno Radio
Film Sára Balázs lett az SZFE Film- és Médiaintézetének vezetője

Sára Balázs lett az SZFE Film- és Médiaintézetének vezetője

Sára Balázs nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetének megbízott vezetőjéül. Az egyetem oktatói erről csak egy nekik küldött levél aláírásából értesültek.

Sára Balázs operatőrt, rendezőt nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetének megbízott vezetőjéül az új kuratórium – derült ki egy, a hvg.hu birtokába került levélből.

Sára Balázs az egyetem modellváltása miatt, tiltakozásul lemondott Balázs Gábor hangmérnököt váltja. A kinevezés tényéről az új kuratórium nem értesítette az intézmény tanárait, azt egy a filmes tanároknak küldött, egyeztetésre hívó levél aláírásából tudták meg. A levél arra kéri a címzetteket, hogy ha „nyitottak a közös gondolkodásra”, jelentkezzenek a tanulmányi titkárnál.

Sára Balázs Sára Sándor kétszeres Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és Moór Marianna Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő fia. Ő is az SZFE-n végzett 1986-ban, operatőr szakon, és 2012-től 2014-ig oktatott is az intézményben. Sára több művészeti műsort rendezett vagy vett fel operatőrként a közmédia számára, a Duna TV több műsorának is ő volt az operatőre.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!