Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Találkozóra hívták Palkovics László minisztert az SZFE hallgatói

Találkozóra hívták Palkovics László minisztert az SZFE hallgatói

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói november 2-án délelőtt tartottak ismét sajtótájékoztatót. Reagáltak az egyetemi oktatást felfüggesztésére, valamint tárgyalásra hívták Palkovics László minisztert.

Az oktatás természetesen továbbra is zajlik. Az illegitim kuratóriumnak az oktatás felfüggesztésére nemcsak indoka, de lehetősége sincs a hallgatók szerint, hiszen az oktatás felfüggesztése „jogilag értelmezhetetlen konstrukció”.

- hirdetés -

Közölték, hogy az oktatók levélben kérték Szarka Gábort és Rátóti Zoltánt, hogy bocsássák rendelkezésükre a dokumentumokat, ami alapján az oktatás felfüggesztéséről döntöttek, választ azonban eddig nem kaptak.

Ide kapcsolódik:
„Godot eljött” – Sztarenki Pál nyílt levele Rátóti Zoltánhoz

A hallgatók továbbra is kizárólag az innovációs és technológiai miniszterrel, Palkovics Lászlóval tárgyalnának, akit meg is hívták november 11-ére a Vas utcába. Szerintük az alapítói jogok törvényes gyakorlójaként csak a minisztérium vethet csak véget a jelenlegi vis maior helyzetnek az egyetemen.

Ide kapcsolódik:
Újfent nem ülnek tárgyalóasztalhoz az SZFE-ügyében érintettek

Közölték, hogy az új kancellár hetek óta akadályozza az Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges adatok továbbítását, ezért nyilvánosságra hozzák, és saját maguk viszik el azokat az Oktatási Hivatalhoz.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X