Papageno Radio
Színház SZFE Friss kormányrendelet „versenyeztetés mellőzésével” biztosít ideiglenes, új székhelyet az SZFE-nek

Friss kormányrendelet „versenyeztetés mellőzésével” biztosít ideiglenes, új székhelyet az SZFE-nek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„A Duna Televízió egykori épülettömbjének egy részébe költöztethetik átmenetileg a Színház- és Filmművészeti Egyetemet – derül ki egy december 24-i keltezésű kormányhatározatból”, olvasható a HVG-n.

Az SZFE kuratóriuma közölte, hogy a tanítás csak február 1-jén kezdődhet meg, de hogy hol, valamint mely oktatókkal, arról nincsenek információk.

A HVG szúrta ki, hogy a december 24-i kormányhatározat pontosan mely épületet nevezi meg az SZFE Vas utcai épülete helyett átmeneti intézményként: a Duna Televízió egykori székházáról van szó, mely az I. kerületi Tigris utca 37. alatt található.

A kormány az állami tulajdonban lévő, az ingatlan-nyilvántartás szerinti Budapest belterület 7488 helyrajzi számú ingatlan „B” épületét versenyeztetés mellőzésével, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új campusának elkészültéig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába adja, az egyetem oktatási tevékenységével kapcsolatos közfeladat ellátásának elősegítése érdekében.

Érdekes egybeesés, hogy a Duna Televízió pont 28 éve, 1992. december 24-én kezdte adását és 5 évvel ezelőttig, 2015-ig létezett.

Ide kapcsolódik:
Nem tekinthető érvénytelennek az SZFE őszi féléve

(Via HVG)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X