Papageno Radio
Színház SZFE Harmadszorra is megállapítást nyert, hogy jogszerű az SZFE dolgozóinak sztrájkja

Harmadszorra is megállapítást nyert, hogy jogszerű az SZFE dolgozóinak sztrájkja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az alábbiakban az SZFE sztrájkbizottságának közleménye olvasható:

„Hatvannégy napja léptünk sztrájkba az egyetemi autonómia visszaállításáért. Hatvannégy napja sztrájkolunk úgy, hogy közben kínosan ügyelünk az oktatás és a hallgatók jogainak sérthetetlenségére. Hatvannégy napja készülünk rá, hogy a sztrájktárgyalások végre elkezdődnek.

Hatvannégy napja, hogy sem a munkáltató, sem a fenntartó, sem az alapítói jogokkal rendelkező minisztérium nem teljesíti törvényi kötelezettségét: nem ül le velünk tárgyalni. Ehelyett újra és újra a bíróságon támadja meg a sztrájkot, vitatva annak jogszerűségét. A hatvannégy sztrájknapból hatvanegy érdemi tárgyalások helyett jogi csatározással telt.

Ide kapcsolódik:
Fellebbeztek, így újra a bíróság előtt a SZFE sztrájkjának ügye

Máig, hiszen kezünkben van a Fővárosi Ítélőtábla legújabb végzése, mely most már harmadszor állapítja meg, hogy minden sztrájkkövetelésünk és így a sztrájkunk is jogszerű.

A magyar jog szerint akkor érvényes egy sztrájkkövetelés, ha az a dolgozók gazdasági és szociális körülményeinek fenntartását, javítását célozza. Az SZFE sztrájkjának jogszerűsége mellett tehát azt is kimondta a bíróság, hogy az akadémiai függetlenségért, a művészi és tudományos munka szabadságáért folytatott küzdelem igenis jogszerű, hiszen ezek az értékek alapvetőn határozzák meg mindannyiunk munkakörülményeit.

Ide kapcsolódik:
Ismét megállapítást nyert, hogy jogszerű az SZFE dologzóinak sztrájkja

Az Ítélőtábla végzése ellen fellebbezésnek helye nincs. Jogszerű sztrájkunkat jogszerűen folytatjuk. Felszólítjuk a munkáltatót és a fenntartót a sztrájktörvény betartására, a tárgyalások megkezdésére.

Promóció

Stream és színház

X
X