Papageno Radio
Színház SZFE Új tantervi rendet készített az SZFE vezetése

Új tantervi rendet készített az SZFE vezetése

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az új tentervi rend lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy utólag teljesítsék a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében elmaradt tanegységeket, valamint a tavaszi szemeszterre tervezett órákat felvegyék „a járványügyi helyzet, az egyetem működését megbénító hallgatói blokád és a sztrájk okozta rendkívüli körülmények ellenére is. Tesszük ezt mindenekelőtt hallgatóink és az őket oktató tanárok érdekében” – írja levelében a kuratórium.

„A tanév új rendjét az elmúlt napokban több osztályvezető oktatóval sikerült az együttműködés reményében megtárgyalni” – állítják. „Abban a reményben adjuk ki a tanév rendjének szabályozását, hogy az újjászervezett tavaszi szemeszterben immár nyugodt körülmények között, fokozatosan megújuló környezetben folyhat a tanulás és az oktatás Egyetemünkön” – zárja sorait az SZFE vezetése.


A hallgatók az új tantervi rendre reagálva a következőt írták:

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem illegitim vezetősége felismerte, hogy dokumentáltan megtartott tanórákat és kurzusokat meg nem történtnek tekinteni nem lehet, így már csak az általa elrendelt felfüggesztéstől számított két hét érvénytelenítéséhez ragaszkodna. A hallgatók és oktatók közössége a tanév rendjének módosítását elutasítja.”

Érvelésük szerint: „A tanév rendjét kizárólag jogszerűen kinevezett rektori feladatokat ellátó személy módosíthatná, a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek azonban jelenleg nincs törvényesen megbízott akadémiai vezetője, a rendelkezést így az Egyetem hallgatói és oktatói semmisnek tekintik.”

Az egyetem honlapján megtalálható a tanév új rendje és az otthoni munkavégzésre vonatkozó tudnivalók.

(Via Független Szabad Egyetem, Színház Online)

Promóció

Stream és színház

X
X