Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Szakemberek szerint az Uránia nem képes pótolni az Ódry Színpadot

Szakemberek szerint az Uránia nem képes pótolni az Ódry Színpadot

Az Uránia sosem volt valódi színház, a felújítás problémás, a mozit üzemeltető cég pedig nem a SZFE fenntartói alapítványának tulajdona. A Népszava közölt cikket a Színműveszti új játszóhelyéről.

- hirdetés -

Schwechtje Mihály filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem felmondó tanára szerint az Uránia nem tudja pótolni az Ódry Színpadot, mert egyszerűen nincs erre alkalmas, klasszikus értelemben vett színpada. A rendező szerint ezen a helyzeten egy esetleges, magas költségekkel járó felújítás sem segít.

- hirdetés -

A Népszava által megkérdezett mozis szakemberek szerint az épület műemlék, így elméletileg nem is lehetne átalakítani, majd hozzáteszik, hogy nincsenek próbatermek, öltözők, semmilyen a színházi működéshez kellő technika.

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök nemrég azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy az Uránia „egykor színházként működött”, a lap ezzel ellentétben azt írja, hogy az Urániában csak képekkel és filmbetétekkel illusztrált ismeretterjesztő előadásokat, felolvasásokat tartottak, klasszikus színházi előadásokat soha. Az épület 1916 óta moziként működik.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.