Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Ódry Színpad - Színművészek, köztük Alföldi Róbert, Szinetár Miklós és Nagy Ervin...

Ódry Színpad – Színművészek, köztük Alföldi Róbert, Szinetár Miklós és Nagy Ervin búcsúztak

Mécseseket, virágokat és emléktáblákat helyeztek el február 7-én az SZFE Vas utcai épülete előtt az Ódry Színpad szimbolikus „temetésén”, mivel az egyetem új vezetése megszüntette az egykori campust. Az esemény kapcsán több színművész szólalt meg közösségi oldalán.

- hirdetés -

„Szégyen, gyalázat, ami itt történt. A magyar kultúra egyik legsötétebb pillanata. Soha nem fogom elfelejteni a mai napot és azokat sem, akik ezt tették szeretett iskolámmal, kollégiumommal, szakmám bölcsőjével. Szégyelljék magukat! Feketével írták be nevüket a hazai színháztörténetbe. Nem gondoltam, hogy mindez megtörténhet, de biztos vagyok abban, hogy azt a szellemi örökséget és tudást, amit Magyarország legjobb szakembereitől itt kaptunk, nem lehet eltiporni” – írta Nagy Ervin színművész annak kapcsán, hogy végleg bezárt az Ódry Színpad.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Életünk legfontosabb öt évével voltunk elfoglalva” – Göttinger Pál búcsúja az Ódry Színpadtól

„Az Ódry Színpadon 1959. február 19-én volt az első bemutató. A 62. születésnapját már nem élhette meg…” – jegyezte meg Alföldi Róbert.

 

Molnár Piroska az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, hogy „a tehetség kitör bárhonnan, akár a föld alól is.

Szinetár Dóra, a ma 89 éves Szinetár Mikós lánya pedig így fogalmazott: „Az épület évek óta áldatlan állapotban volt, mivel hiába kértek, nem kaptak a fenntartótól támogatást a rendbehozatalára és a fejlesztésére. Az ott tanuló és a kollégiumában lakó diákok kénytelenek voltak az állam által lehetővé tett lekoszlott, elavult körülmények között élni, és tanulni. És nem ezért, hanem ennek ellenére sokan így is csodás művészekké váltak az iskola falai közt.” Úgy fogalmazott, az egyetem mindenkinek olyan volt, mint a gyereke. „Ezt a gyereket most lobotómiával kezelik, és átoperálják, hogy ne is emlékeztessen senkit arra, aki volt.”

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!