Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Vidnyánszky Attila: „A Nemzeti Színház példája bizonyítja, hogy milyen a valódi nyitottság”

Vidnyánszky Attila: „A Nemzeti Színház példája bizonyítja, hogy milyen a valódi nyitottság”

Csak időhúzásnak tartja Vidnyánszky Attila a Freeszfe Egyesület közleményét, amelyben azt írják, hogy kiköltöznek a pályázaton elnyert épületből, amit eredetileg a Molnár Antal Zeneiskola számára újítottak fel. A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke a Karc FM-nek nyilatkozott.

- hirdetés -

Vidnyánszky Attila szerint „szó sincs az erkölcsi konzekvenciák levonásáról, csak valamilyen módon tompítani akarják azt a tüzet és társadalmi felháborodást, amely az ügy miatt keletkezett.”

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Mi is történt a Damjanich utcában?

A Nemzeti Színház igazgatója beszélt arról is, hogy olyan politikai játszmák kereszttüzében kellett megszervezniük az SZFE 2. félévét, valamint felkészülni a felsőoktatási felvételi időszakra, amely nem válogatott az eszközökben.

Ide kapcsolódik:
Molnár Antal Zeneiskola: „Hálásak vagyunk a Freeszfe Egyesület gesztusáért”

„Az intézmény falai között zajló valóság és az arról szóló kommunikáció nagyon eltávolodott egymástól, a felkért oktatókat, művészeket folyamatosan nemtelen támadások érik, amivel többüket el is riasztották, a művészeti középiskolákban pedig elképesztő agitáció zajlik országszerte, hogy a fiatalok ne felvételizzenek az SZFE-re” – véli Vidnyánszky Attila.

Vidnyánszky Attila szerint minden eszközük és alapjuk megvan ahhoz, hogy egy európai szinten is elismert, jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező, komoly egyetemet tudjanak létrehozni, amely szellemiségében sokkal nyitottabb, mint az elődje volt.

Ide kapcsolódik:
Nemcsák Károly: „A szakma belesodródott a politikába”

Hozzátette, hogy a Nemzeti Színház példája is bizonyítja, hogy az a valódi nyitottság, amit a megújult SZFE-n meg akarnak valósítani, amelyben jól megfér egymás mellett többféle világlátás és művészi megközelítés.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.