Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE SZFE-közlemény: nagy az érdeklődés a külhoni magyar fiatalok körében

SZFE-közlemény: nagy az érdeklődés a külhoni magyar fiatalok körében

Nagy számban jelentkeztek a Kárpát-medencéből a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem által indított szakokra – közölte az intézmény.

- hirdetés -

Az SZFE-n május első felében kezdődnek meg a felvételi vizsgák, amelyek írásbeli és szóbeli megmérettetésből állnak. Ahol azt a választott szak követelményrendszere lehetővé teszi, ott az egyetem – a járványügyi helyzetre is tekintettel – megteremtette annak lehetőségét, hogy a külhoni fiatalok a budapesti helyszínnel egy időben akár országaik területén írhassák meg a teszteket. Az érintett szakokon erről a jelentkezők már értesítést kaptak.

- hirdetés -

Az egyetem minden érintett országban kiválasztotta azokat a helyszíneket, amelyek alkalmasak az írásbeli felvételi teszt megírására, a külhoni felvételizők ezekre a helyszínekre tudnak elmenni előzetes egyeztetés alapján – tartalmazza a közlemény.

Mint írták, a felvételizők között jelentős számban vannak határon túli fiatalok egyebek mellett Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Szerbiából és Ausztriából is. Az SZFE-n jelenleg is több külhoni magyar diák tanul.

A közlemény felidézi, hogy többszörös a túljelentkezés a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetemre, az egyes szakokra történő összesített jelentkezések száma meghaladja az 1600-at.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.