Papageno Radio
Színház SZFE Az SZFE szerint önképző tanfolyamba „édesgetik” a diákjaikat

Az SZFE szerint önképző tanfolyamba „édesgetik” a diákjaikat

„Nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait” – közölte az SZFE vezetése az MTI-vel.

Arról, hogy a 2019-ben indult filmes, rendező és operatőr osztályainak hallgatói – két diák kivételével – elhagyják az egyetemet és tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább, az egyesület adott tájékoztatást.

Az SZFE közleménye szerint az intézményt annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra. Eddig is egyértelmű volt, hogy számukra a hallgatók is csak eszközök, akiket lelkiismeretfurdalás nélkül felhasználnak annak érdekében, hogy hátráltassák az SZFE sikeres modellváltását és megújítását – teszik hozzá.

„Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója. Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait. Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől” – hangsúlyozza a közlemény.

Ide kapcsolódik:
Szarka Gábor: „Minden elemében megújult az SZFE”

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik – emlékeztet a közlemény, kiemelve: az előző vezetés által méltatlanul lepusztulni hagyott ingatlanokat felújították, a mozgóképes képzések pedig egy magas színvonalú stúdiókkal és tantermekkel felszerelt, új oktatási helyszínen indultak el. Több százmilliós értékben szereztek és szereznek be modern film- és színháztechnikai eszközöket, melyek révén az SZFE az elkövetkező években Európa egyik legjobban felszerelt és legszínvonalasabb színházi és mozgóképes felsőoktatási intézményévé válik.

A megújulás hírére az SZFE-re az idén sokszoros volt a túljelentkezés, a sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!