Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Mihail Barisnyikov különleges előadásának premierje a Velencei Biennálén lesz

Mihail Barisnyikov különleges előadásának premierje a Velencei Biennálén lesz

Not Once, azaz Nem egyszer címmel mutatják be a Velencei Biennálén Mihail Barisnyikov és Jan Fabre képzőművészeti installáció filmmel műfajú alkotását.

- hirdetés -

A Not Once világpremierje július 23-án lesz. A Szovjetunióban született táncos és a belga képzőművész-színházi alkotó először 2009-ben találkoztak. Jan Fabre korábban a több dokumentumfilmben látta táncolni Barisnyikovot, de az első alkalommal, amikor elmondása szerint a táncos hipnotikus kék szemei és szelíd személyisége lenyűgözték őt, meglátta benne azt a művészt, aki több, mint egy táncos. Négy évvel később Fabre Manchesterben megnézett egy előadást, amely Danyiil Harmsz: Az öregasszony című szövegéből készült. Robert Wilson rendezésében Mihail Barisnyikov és Willem Dafoe játszott. Ekkor biztossá vált abban, hogy Barisnyikovnak kell elmondani az általa írt szöveget.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Balett szélesvásznon - a legnépszerűbb táncfilmek

A Not Once című monológ egy fotókiállítás tizenegy képzeletbeli termében hangzik el, és az előadó, illetve egy fotósnő közötti plátói kapcsolatról szól, amelyben a fotográfus évekig manipulálta és alakította át különböző entitásokká a férfi testét. A szöveg olyan témákat érint, mint a művész élete magánemberként és alkotóként, az adni és az elvenni/kapni egyensúlya, a függés és a függetlenség.

Mihail Barisnyikov és Jan Fabre négy évig dolgoztak együtt ezek a projekten.

A multimédiás mű filmre készült, társrendezője a pályáját táncosként és koreográfusként kezdő Phil Griffin. A világpremiert a Velencei Biennálén tartják, de a tervek szerint élőben, színházakban és múzeumokban is látható lesz a különös performansz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!