Papageno Radio
- hirdetés -
Uncategorized Új beruházás támogatja az orgonakészítés jövőjét

Új beruházás támogatja az orgonakészítés jövőjét

A 43,62 millió forintos állami támogatás segítségével zöldmezős beruházásként létrejön egy 12*36m-es épület (ebből hasznos alapterület: 432 m2, ezen felül mintegy 54 m2-es galériaszinten helyezkednek el az iroda és szociális helyiségek), amely az AerisOrgona Kft. saját műhelyeként és irodájaként szolgál.

- hirdetés -

A beruházás tervezett időtartama 2017 májusától 2018 október végéig tart. A projektet a Pénzügyminisztérium támogatja.

A projekt elsődleges célja egy olyan műhely építése, amelynek tervezésénél maximálisan figyelembe veszik a gépek és a leendő orgonaalkatrészek méretét, valamint dolgozók biztonságát és kényelmét.

- hirdetés -

A fejlesztés révén az igényeknek tökéletesen megfelelő kialakítású műhelyt hoznak létre, ahol orgonaépítő tevékenység famegmunkálással kapcsolatos fázisai végezhetőek. Az orgonaépítés speciális munkakörülményeket jelent, hiszen részben a megrendelő helyszínén, az orgona végleges működési helyén zajlik, azonban nagyon fontos a műhely, illetve az iroda, ahol a tervezés, makett-építés, az egyes részek kivitelezése, előzetes összeállítása zajlik. “Eddig ezeket bérelt műhelyekben végeztük, ahol a kialakítás miatt kompromisszumokra kényszerültünk. Most lesz megfelelő belmagasságú állítótermünk, ahol a kész orgona összeépíthető, illetve ahová a restaurálandó orgona egyben behozható, csökkentve ezzel a helyszíni munka idejét” – áll az AerisOrgona Kft. közleményében.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.