Papageno Radio
- hirdetés -
Uncategorized Kezdődik a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által megálmodott Fesztiválakadémia

Kezdődik a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által megálmodott Fesztiválakadémia

Július 23-án kezdődik a Fesztiválakadémia, amelyen hét esti hangverseny, matinékoncertek, mesterkurzusok és előadások is várják a közönséget július 29-ig a budapesti Zeneakadémián.

- hirdetés -

A rendezvény vendége lesz Shlomo Mintz hegedűművész, Natalie Clein és Danjulo Ishizaka csellóművész, az Infusion Trio, valamint Sárközi Lajos prímás és zenekara, a fellépők között szerepel még mások mellett Yuri Zhislin (hegedű, brácsa), Kokas Katalin (hegedű, brácsa), Kelemen Barnabás (hegedű), Natalia Lomeiko (hegedű), a Kelemen Kvartett, Razvan Popovici (brácsa), José Gallardo (zongora), Diana Ketler (zongora), Philippe Tondre (oboa), Lakatos György (fagott), Nemes Balázs (trombita), Klenyán Csaba (klarinét) és Horti Lilla (ének).

 

A részletes programokért keresse a Papageno különszámát!

- hirdetés -

A Zeneakadémia Solti termén kívül az Európa hajón is különleges koncert várja az érdeklődőket A zenének lelke van címmel, amelyen a klasszikus művek mellett argentin tangók is megszólalnak. A négy matinékoncerten kamarazenei művek hangoznak fel a mesterkurzusokon résztvevő diákok és a Fesztiválakadémia művészeinek közös előadásában.

Fazekas Gergely zenetörténész az esti koncertek előtt beavató előadásokat tart, amelyek a művek zenetörténeti hátterébe enged bepillantást. A szervezők emellett várják azokat a műkedvelő muzsikusokat, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnek zenélni, és szívesen tanulnának a művészektől. A Fesztiválakadémia részeként idén is megrendezik a 18 év alattiakat megszólító Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt, amely négy korcsoportban zajlik a Zeneakadémián és a Bartók Béla Konzervatóriumban július 28-ig. A zsűri elnöke Shlomo Mintz, a gálakoncerten a versenyzőket az Anima Musicae Kamarazenekar kíséri.

 A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek által megálmodott Fesztiválakadémiát 2016-ban rendezték meg első alkalommal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.