Papageno Radio
Blogok Baltikum Elīna Garanča is visszavonult egyik leghíresebb szerepétől

Elīna Garanča is visszavonult egyik leghíresebb szerepétől

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Richard Strauss A rózsalovag című operájának Octavianjától búcsúzott a lett mezzoszoprán május 13-án a Metropolitan Operaházban.

A világhírű énekest az előadás végén percekig állva ünnepelte a közönség. A produkciót a New York-i dalszínház közvetítéssorozatának keretében világszerte figyelemmel kísérhették az operarajongók. Mint korábban arról beszámoltunk, ugyanebben az előadásban búcsúzott Renée Fleming is a tábornagyné szerepétől.

A két díváról már egy ideje feltételezték, hogy búcsút intenek szerepüknek, amelyben mindkettőjüket hosszú évek óta egyedülállónak tartották. Az előadás kezdetén a Met főigazgatója, Peter Gelb meg is erősítette az erről szóló híreket.

Anna Nyetrebko Violetta szerepétől búcsúzott a közelmúltban.

A darab első szünetében adott mini interjújában Renée Fleming elmondta, hogy hozzávetőleg hetvenszer lépett színpadra tábornagynéként, és úgy érzi, hogy bár tudná még énekelni a szerepet, a csúcson kell abbahagyni. A New York-i operaház új produkciója ráadásul különleges alkalmat biztosított erre – tette hozzá. Robert Carsen rendező a darab bemutatójának évébe, 1911-be, a Habsburg-birodalom alkonyának korába helyezte Richard Straussnak az eredetileg a 18. században játszódó háromfelvonásos zenés játékát.

Elīna Garanča az operairodalom egyik leghíresebb nadrágszerepéről beszélve pedig úgy nyilatkozott, hogy minden bizonnyal Octaviant a legnehezebb énekelni a repertoárjából, és csak a Carmen fogható hozzá. Megjegyezte, hogy a rózsalovag a darabban 17 éves és 2 hónapos, ő pedig épp 17 éve és 2 hónapja énekelte először az ifjú nemes szerepét. Hangja azonban változik, új feladatok felé szeretne nyitni – mondta, és viccelődve azt is megjegyezte,

hogy 17 éven át ő futott a nők után, most fussanak a férfiak utána.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X