Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Baltikum Mariss Jansons és Christian Thielemann is visszaadja az ECHO Klassik díjat

Mariss Jansons és Christian Thielemann is visszaadja az ECHO Klassik díjat

Egyre többen küldik vissza az egyik legjelentősebb német zenei elismerést az egyik kategória idei antiszemita díjazottjai miatt. A legutóbbiak  Christian Thielemann és a Staatskapelle Dresden, illetve Mariss Jansons és a Bajor Rádió Zenekara.

- hirdetés -

Az ECHO, a német zenei díj ismeri el a legjobbakat a pop- és a komolyzene területén is. Idén popzenei díjátadón a hiphop/urban kategóriát egy olyan duó nyerte, amely dalszövegeiben a nőket lekurvázza, és azzal szellemeskedik, hogy “a testem jobban néz ki, mint egy auschwitzi rabé”. A díjazottak a gálán is felléptek, ami a holokauszt emléknapra esett. Már a jelölés után több korábbi ECHO Klassik-díjazott jelezte, nem kér az elismerésből.

- hirdetés -

A Notos Quartet tagjai azonnal kinyilvánították, nem csupán visszaküldik, de el is határolódnak a díjtól, amelyet olyanoknak is adnak, akik viccet csinálnak a holokausztból. Kurt Voormann, Igor Levit és Fabio Luisi is így tett. Egy jelentős szponzor, egy bioélelmiszereket gyártó cég már visszavonta támogatását, két további szponzor mérlegeli a lehetőségeket. A rapper duó kiadója felfüggesztette a szerződésüket. Az idei ECHO Klassik-átadásra októberben, a berlini Konzerthausban kerül sor.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.