Papageno Radio
Blogok Pavarotti Minden eddiginél közelebb kerülhetünk Pavarottihoz a róla készülő új portréfilm által

Minden eddiginél közelebb kerülhetünk Pavarottihoz a róla készülő új portréfilm által

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ron Howard Oscar-díjas rendező egy minden korábbinál bizalmasabb portréfilmet készít a világ legkedveltebb tenorjáról, Luciano Pavarottiról. A film teaserét a Grammy-gálán mutatták be elsőként, amelyben sosem látott felvételek mellett az énekes ikonikus előadásaiból is láthatunk pillanatokat.

Váltsa meg jegyét a magyarországi díszbemutatóra ide kattintva.


Luciano Pavarotti minden kétséget kizáróan az elmúlt 100 év egyik legmeghatározóbb énekese volt. Különleges kvalitásait nem csak hangjának terjedelmében, de annak hangszínében mérhetjük, mindemellett pedig egyedülálló színpadi kiállással rendelkezett. Számtalan díjjal tüntették ki, többszörös Grammy-díjas előadó volt. 2007. szeptember 6-án hunyt el szülővárosában, Modenában.

Luciano Pavarotti az élet igazi szerelmese volt.

Ron Howard szerint Pavarotti élete tele volt drámai mélységekkel és csúcspontokkal egyaránt, és ahogy a legtöbb lenyűgöző karakter, ő is az ellentmondások embere volt. Művészi törekvéseit hatalmas tehetsége támogatta, kivételes karrierjét és a közönségével való szoros kapcsolatát pedig az emberiség iránt érzett szeretete mélyítette el.

A rajongók szerint a film fenomenális siker lesz.

A dokumentumfilmet, amit június 7-én mutatnak be, Pavarotti örökösei is jóváhagyták.

(Via Classic FM)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X