Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok PH-érték A Gypsy Soloists ad jótékonysági koncertet a Párbeszéd Házában

A Gypsy Soloists ad jótékonysági koncertet a Párbeszéd Házában

Október 4-én a diplomás, roma származású fiatalokból álló, magyar és cigány komoly-, illetve világzenei műveket repertoárján tartó Gypsy Soloists ad jótékonysági koncertet a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központjában, a Párbeszéd Házában. A hangverseny teljes bevételét a Máltai Szimfónia javára fordítják.

- hirdetés -

A 2018-ban, Baranyi Zoltán és Baranyi Béla által alapított Gypsy Soloists azzal a céllal látott munkához, hogy magyar és magyaros, továbbá cigány jellegű komoly-, illetve világzenei művek igényes megszólaltatása mellett társadalmi szerepvállalással is megjelenjen Európa köztudatában.

- hirdetés -

A diplomás, roma származású fiatalokból álló zenekar meglehetősen széles rétegű komolyzenei repertoárt tart műsoron, a barokk kortól egészen a jelenkori művekig. A Gypsy Soloists koncertprogramjában megtalálhatók a 19. század ismert verbunkosai és magyar nótái is, melyek nélkül nem jöhettek volna létre olyan fontos komolyzenei szerzők magyaros jellegű művei sem, mint Haydn, Brahms és Liszt Ferenc.

Az október 4-én, a Párbeszéd Házában tartandó jótékonysági hangverseny bevételét teljes egészében a Máltai Szimfónia javára fordítják. A Máltai Szimfónia egy zenei-szociális program, amely hátrányos helyzetű gyermekeket, fiatalokat szólít meg, és a közös zenélés révén megtartó közösséggé kovácsolja őket. A program ötlete Venezuelából ered, ahol El Sistema, azaz „a rendszer” néven ismeretes. A Máltai Szimfónia jelenleg 300 gyermek és fiatal bevonásával, nyolc helyszínen valósul meg Magyarországon.

A koncerten fellép a tarnabodi Szimfónia Program diákzenekara is. A jótékonysági est védnökei Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos és Vízi Elemér jezsuita provinciális.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!