Papageno Radio
Blogok kamara.hu A kamara.hu fénypontjaként kerül műsorra Bartók Kétzongorás szonátája – Videó

A kamara.hu fénypontjaként kerül műsorra Bartók Kétzongorás szonátája – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Amadinda Ütőegyüttes két tagja, Rácz Zoltán és Holló Aurél mesélt Bartók Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre című virtuóz darabjáról, amely legközelebb a kamara.hu november 16-i koncertjén csendül fel a Zeneakadémia nagytermében.

Ide kapcsolódik:
Először ad koncertet a Cantemus Kórus a kamara.hu keretében

A darabról az ütőhangszeres művészek beszéltek:

Rácz Zoltán, Holló Aurél és Bartók két zongorás szonátája

🇭🇺 Rácz Zoltán és Holló Aurél mesélt Bartók két zongorás szonátájáról, melyben hét különböző ütőhangszer szólal meg. A videó végére pedig kaptunk egy fantasztikus szignált is, köszönjük! ❤️😊A darabban nagydobot, üstdobot, pergődobot, triangulumot, xilofont, tam-tamot és cintányért használnak. 1938 január 16-án mutatta be a művet Bartók feleségével, Pásztory Dittával. És nem mellesleg az idei repertoárból ez Simon Izabella kedvence elhangzó darabja! Rácz Zoltánnal és Holló Auréllal a jövő héten, november 16-án adja majd elő közösen Izabella és Várjon Dénes a fesztivál Nagytermi koncertjén, a Kamara.hu/4 – Bolyongás // kamara.hu/4 – Wandering-en!Jegyek: http://bit.ly/kamarahu4🇬🇧 Zoltán Rácz and Aurél Holló talks Bartók's two piano sonata where seven percussion instruments are played: a tambour, a timpano, a cymbal, a triangle, tomtom, a side drum and a xylophone. Bartók introduced it alongside his wife, Ditta Pásztory on 16th January, 1938. Not to mention this one is Izabella Simon's favourite pieces of this year's repertoire.She will be performing the work with Zoltán Rácz, Holló Aurél and Várjon Dénes at the festival's Grand Hall concert, Kamara.hu/4 – Bolyongás // kamara.hu/4 – Wandering on 16th November next week.Tickets: http://bit.ly/kamarahu4

Közzétette: Kamara.hu – 2019. november 8., péntek

A kompozícióban, amit Bartók és felesége, Pásztory Ditta 1938 januárjában mutattak be nagydobot, üstdobot, pergődobot, triangulumot, xilofont, tam-tamot és cintányért használnak. A zongoráknál pedig a képek tanúságával ellentétben ezúttal Simon Izabella és Várjon Dénes lesz.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X