Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok kamara.hu Először ad koncertet a Cantemus Kórus a kamara.hu keretében

Először ad koncertet a Cantemus Kórus a kamara.hu keretében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kamra.hu november 16-i koncertjén Szerb Antal regényének, az Utas és holdvilágnak csaknem valamennyi karaktere megelevenedik a Zeneakadémia nagytermében.

A Bachtól Bartókig ívelő műsor a regény szereplőiben kavargó komplex érzésekből vonultat fel jó párat. A fúga művészete, mely Isten tökéletességének, a rendnek és tisztaságnak zenei megfelelője, Ervin alakját rajzolja ki.

- hirdetés -

Váltsa meg jegyét a koncertre ide kattintva.

A Mendelssohn-trió sötétség és fény küzdelmét bemutató scherzójában a Szentivánéji álom tündérei, az Ulpius testvérek mesevilága jelenik meg, míg a kései Liszt-művekkel felváltva megszólaló Bartók- és Kodály-kórusok az otthonával folyamatosan levelező vagy épp Olaszországban bolyongó Mihályt, az éj leple alatt titkokat gyűjtő Erzsit, Jánost és még sokakat ábrázolhatnak. Liszt művei a regény egyik központi témáját, a halált járják körül, ráadásul a Gyászgondolában megidéződik Velence is. A hangversenyt záró Bartók-mű, a Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre pedig a szerző egyik legszebb „éjszakazenéjét” rejti magában.

18 órától az I. Előadóteremben Mona Dániel zenetörténész tart bevezető előadást a koncerthez kapcsolódóan.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X