Papageno Radio
Blogok kamara.hu Henning Kraggerud Chopin-átirata mutatkozik be a kamara.hu-n

Henning Kraggerud Chopin-átirata mutatkozik be a kamara.hu-n

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kamara.hu november 15-i, második koncertjének egyik főszereplője Chopin. Nagy kedvence, Bellini néhány dala nyitja a hangversenyt, majd a lengyel szerző egy noktürnje szólal meg Henning Kraggerud átiratában.

Az éjszaka nemcsak sötét, de sokszínű is. Tele van szépséggel és titokkal, egyszerre csábító és félelmetes, jólesően csendes és dermesztően hallgatag. Felfigyelhetünk az éjszakai állatok neszeire, találkozhatunk kísértetekkel, csodálhatjuk a holdat és szerenádozhatunk. Nem csoda, hogy megannyi zeneszerzőt ihletett meg ez a napszak.

Váltsa meg jegyét a koncertre ide kattintva.

A koncerten Bellini mellett az olasz bel canto másik nagy mestere, Donizetti is képviselteti magát: a Lammermoori Lucia hárfaszólója egy éjszakai tóparti gyilkosságot idéz meg.

Ide kapcsolódik:
Négy szerző, négy világnézet a kamara.hu nyitókoncertjén

Chopin csellóra és zongorára írt szonátája a melankólia, nosztalgia, remény, méltóság és belső erő érzéseivel csatlakozik Szerb Antal regényéhez, az Utas és holdvilághoz, míg Schubert grandiózus kamaraműve esetében inkább maga a társadalomtól mindig is belső száműzetésben élő szerző rokonítható a regény főhősével.

18 órától az I. Előadóteremben Mona Dániel zenetörténész tart bevezető előadást a koncerthez kapcsolódóan.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X