Papageno Radio
Inaktív Lakatlan sziget Ezt hallgatjuk mi - Ismét jelentkezik a Lakatlan sziget, a Papageno Rádió...

Ezt hallgatjuk mi – Ismét jelentkezik a Lakatlan sziget, a Papageno Rádió új műsora

Lakatlan sziget címmel indult el a Papageno Rádió új, tematikus műsora, amelyben hétről hétre a hazai művészeti élet meghatározó képviselőinek személyes kedvenceit hallhatjátok majd.

Az első néhány adásban azokat a felvételeket mutatjuk meg, amiket a Papageno csapatának egy-egy tagja vinne magával egy lakatlan szigetre. A január 14-i műsorba többek között Mozart, Schubert és Schumann egy-egy műve került be.

Ide kapcsolódik:
Tematikus műsorral jelentkezik a Papageno Rádió

Az egyik első operaélményem – talán sokan így vagyunk ezzel – A varázsfuvola volt, amiben mindig az Éj királynőjét vártam a legjobban. Második felvonásbeli áriája azóta is kedvencem, de ha tehetem, az utána következő Sarastro-áriával együtt hallgatom meg, mert lecsendesíti az előtte levő viharos hangulatot.

A listára beválogattam Mozart hegedűre és zenekarra írt E-dúr adagióját is, ami mindig kellemes, nyugtató hatással van rám, Schubert V. szimfóniájának utolsó tétele pedig a legrosszabb lelkiállapotban is fel tud vidítani. Meg kell még említenem Schumann Esz-dúr zongorakvintettjét is, ami nem kis részben azért vált kedvencemmé, mert szüleim előadásában hallottam először gyerekként.

Ide kapcsolódik:
Megújul a Klasszik Rádió hétvégi magazinműsora

Tartsatok tehát velünk keddenként a 22 órakor kezdődő sávban (ismétlés csütörtökön 15, szombaton pedig 16 órától), s reméljük, ti is szeretni fogjátok azt a 60 percnyi zenét, amit ezentúl magatokkal is vihettek, hiszen a rádió már mobilapplikáción is elérhető, amit androidra  itt, iPhone-ra pedig innen tudtok letölteni.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!