Papageno Radio
Live Itt követheted online a Virtuózok koncertjét

Itt követheted online a Virtuózok koncertjét

Mivel a közeljövőre tervezett koncertjeiket a járványügyi helyzet miatt még zárt ajtók mögött sem tartják meg, a Virtuózok az online platformokon teszi elérhetővé eddigi koncertjeinek, eseményeinek felvételeit.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb, a felvételről eddig sosem látott Virtuózok Mesterkoncert, melyet  2018. december 30-án a Müpában tartottak meg. Az évbúcsúztató gálakoncerten a Virtuózok tehetségkutató eddigi évadainak legígéretesebb és legfiatalabb tehetségei közül léptek fel az Abouzahra-nővérek, a 13 éves Amira és a 11 éves Mariam, valamint Boros Misi (16), Balázs-Piri Soma (15), Kelemen Gáspár (12) és Teo Gertler (12). A koncert különlegessége, hogy a Virtuózok mentorai és zsűritagjai is mind szerepeltek: Bogányi Gergely és Balázs János zongoraművészek, Várdai István csellista, Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekesek, Kessselyák Gergely vezényelt, a műsorvezető pedig Batta András volt.

Ide kapcsolódik:
Rangos brüsszeli versenyen diadalmaskodtak az Abouzahra testvérek

Március 23-án 19:00 órától lesz nézhető online a Virtuózok Facebookon, ez az archív felvétel Lugosi Dániel Ali klarinétművész szólókoncertje helyett kerül vetítésre, mivel a művész koncertjét végül zárt kapuk mögött sem játsszák le, hanem egy későbbi időpontban zajlik majd le. A döntést az indokolta, hogy a kísérő zenekart és minden közreműködőt otthonmaradásra biztat a Virtuózok.

A fiatal zenészek az önként válllalt karanténben is találékony módon tudnak együtt alkotni, erre első közös, a Virtuózok Kamaraegyüttes 11 tagja által külön-külön felvett darabjuk a bizonyíték: Randy Newman Szörny Rt. című filmzenéjét dolgozták fel a maguk stílusában,szólamonként, majd állították össze. Itt látható a Facebookon többtízezres nézettséget elért felvétel.

QuaranTime!11 szoba, 11 zenész, sokszor több száz kilométer távolság. Karanténba zárva sem pihenünk, megtaláljuk a módját, hogy zenéljünk!Randy Newman zenéje, a Monster Inc, magyar nevén a Szörny Rt. című film főcímdalát halljátok.. Nehéz ilyenkor vidámságot csempészni a mindennapokba, de bízunk benne, hogy legalább egy kis mosolyt mindenki elereszt. :)Vigyázzatok magatokra, és mossatok kezet!

Közzétette: Virtuózok Kamaraegyüttes – Virtuosos Ensemble – 2020. március 18., szerda

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!