Papageno Radio
- hirdetés -
Live Operaritkaság felvételről – Baráth Emőkével debütál Purcell darabja a Papagenón

Operaritkaság felvételről – Baráth Emőkével debütál Purcell darabja a Papagenón

A koronavírus-járvány következtében napról napra szigorodó előírások miatt az Operaház művészei és kollégái is szobafogságra kényszerültek, így az Eiffel Műhelyházból közvetített operakivonatok sugárzása leáll. Az O/A – otthonra című kezdeményezés azonban folytatódik. Minden szombat és vasárnap este az Opera egy-egy kiemelkedő opera-bemutatójának, balettjének vagy hangversenyének felvételét láthatja a közönség az intézmény YouTube-csatornáján vagy a Papageno Facebook-oldalán. Kuriózumok karantén idejére – március 21-től.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Folyamatos ingyenes közvetítések és korlátlanul elérhető színházi előadások, koncertek

- hirdetés -

Az elmúlt években olyan ritkaságok és nagyszerű produkciók születtek az Operában, mint a Doktor Faust, a Werther, Eötvös Vértelenül című operája, a Székely fonó, A kármeliták, a Farnace és még hosszan sorolhatnánk. A balettrepertoár is gyönyörű klasszikus alkotásokkal és kortárs koreográfiákkal gazdagodott: A kalóz, Don Quijote, KylIng It – hogy csak néhányat említsünk. A dinamikusan fejlődő repertoár mellett pedig jólesik néha visszatekinteni ezekre a jól sikerült alkotásokra.

Az Opera elsőként március 21-én 19 órától Henry Purcell A tündérkirálynő című darabjának felvételét tárja a közönség elé kizárólag a Papageno Facebook-oldalán. Almási-Tóth András rendezésében a mű az 1940-es évek filmvilágába került, a barokk mester zenéjét élő jazz-betétek színesítik. A Sebastian Hannak által megálmodott látványvilág központi helyszínén, a Bárban a Fekete-Kovács Kvintett játszik, míg a barokk zenét olyan énekesek szólaltatják meg, mint Fried Péter, Gianluca Margheri, Ducza Nóra, Szemere Zita, Daragó Zoltán, Rab Gyula és Szappanos Tibor. A címszerepben pedig a világhírű Baráth Emőke látható. Az előadást a sokoldalú Benjamin Bayl vezényli.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.