Papageno Radio
Live Még több hasznos és kellemes időtöltés karantén idejére

Még több hasznos és kellemes időtöltés karantén idejére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A home office és a home schooling mellett még maradt ideje, energiája, és nem tudja, hogyan töltse? Van néhány ötletünk!

A kikapcsolódás mellett nyelvgyakorlásra tökéletesen alkalmas egy színházi közvetítés. Ebben a cikkünkben angol, német, olasz, orosz nyelvű színházakat is találhatnak, ahonnan archív előadások felvételeit közvetítik.

Pihentet, kikapcsol, megnyugtat, átirányítja a fókuszt egy színező. Töltsenek le néhányat a világ legnagyobb kulturális intézményeiből!

Legózzanak! Építsenek hangszert, csináljanak színházat, készítsék el drámák, operák rövidített verzióját!

Elő lehet venni a már rég nem használt hangszert, és felfrissíteni a megkopott mozdulatokat. Persze, ez egy bizonyos szint alatt tanár nélkül nehéz, de érdemes körbenézni, mert Youtube-oktatóvideók és más jól használható applikációk szinte minden hangszer esetében rendelkezésre állnak (igaz, többnyire angol nyelven). Haladó zenetanulók akár első saját darabjukat is megírhatják. A gyakorlás vagy a komponálás végeredményét bármilyen közösségi médiumra feltöltve még akár a világhír is könnyedén elérhető! (Persze, csak viccelünk.)

A bezártságban és az izolációban különösen fontos a mozgás. Táncoljanak! Itt találnak ingyenes táncórákat a világ minden tájáról, elképesztően sokféle stílusban.

Énekeljenek! Akár az Opera művészeit választják, akár kedvenc popdaluk karakokeverzióját keresik a Youtube-on, különleges energiák szabadulnak fel.

Főzzenek! Készítsék el híres magyar muzsikusok vagy színészek kedvenc ételeit. Nézzenek be Rossini konyhájába, próbálják ki a Paganini-szeletet, de Beethoven egyik kedvencét még kezdő szakácsok is elkészíthetik. Auer Lipót közvetítette a már említett Rossini filozófiáját: „Az étvágy ugyanaz a gyomornak, mint a szerelem a szívnek. A gyomor a karmester, aki a szenvedélyek nagyzenekarát vezényli és működésbe hozza…” Ráadásul a multisense tudománya szerint a hangok is fűszerezik az ételeket. Pavarottit hallgatva állítólag a spagetti is finomabb. A harmonikus zene az édes ízt emeli ki, a disszonáns a savanyút, a tengerzúgás a halak ízét. Sokak szerint a magyar konyhához a cigányzene illik a legjobban. Mellette jobb a pörkölt íze, jobb mellette sütni-főzni – úgy tartják.

Az nem ígérjük, hogy a gasztronómia teljes spektrumához hozzá tudunk járulni háttérzenével, de próbálkozunk: hallgassák a nap 24 órájában online és mobilapplikáción is elérhető Papageno Rádiót! Az applikáció Androidra itt, iPhone-ra pedig innen innen tölthető le. Állandó műsoraink a Portré, amelyben a legnagyobb mesterek életművéből válogatunk hétfőnként 22 órától (ismétlés szerdán 15, pénteken 14 órától) és a hazai művészeti élet meghatározó képviselőinek személyes zenei kedvenceit bemutató Lakatlan sziget, ami keddenként a 22 órától (ismétlés csütörtökön 15, szombaton 16 órától) hallható.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X