Papageno Radio
- hirdetés -
Live Újabb világsztárokkal folytatódik a Müpa online közvetítéssorozata

Újabb világsztárokkal folytatódik a Müpa online közvetítéssorozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Folytatódnak a Müpa népszerű online közvetítései, amelyeket estéről estére ezrek követnek figyelemmel. Ezen a héten többek közt a nagy sikerű Stravinsky-maraton egyik hangversenye és Bogányi Gergely zongorakoncertje lesz terítéken. A Müpa Home sorozat élményét az intézmény kiváló fotósai különleges felvételeken örökítették meg otthonukban, és a Müpa most a nézőket is arra biztatja, hogy készítsenek saját fotókat arról, ők hogyan merülnek el az online előadásokban.

Hétről hétre újabb világklasszis előadók produkcióit élvezhetik a Müpa Home online közvetítéssorozat nézői, akik ezekben a napokban sem maradnak tartalmas kikapcsolódás nélkül. Április 30-án a Luxemburgi Filharmónia lenyűgöző koncerttermében találhatjuk magunkat – a Müpa az Európai Hangversenytermek Szervezetének tagjaként közvetíti az intézmény felvételét –, ahol ezúttal a Londoni Szimfonikus Zenekar Sir Simon Rattle vezényletével Bruckner VI. szimfóniáját szólaltatja meg.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Sir Simon Rattle ingyenes zenei képzést indít Londonban

Május 1-jén egy igazi kedvenc csendül fel a Budapesti Fesztiválzenekarnak és Fischer Ivánnak köszönhetően: a 2015-ös Stravinsky-maratonon elhangzott Tavaszi áldozat (Le Sacre du Printemps). Május 2-án pedig az ismert zongoraművész, Bogányi Gergely emlékezetes 2016-os koncertjét élhetjük át újra, ahol Beethoven B-dúr („Hammerklavier”) szonátája mellett több Liszt-művet hallhatunk.

Ide kapcsolódik:
7 dolog, amit érdemes tudni Stravinskyról

A következő héten is több műfajban számíthatunk izgalmas koncertekre a jazztől az orgonapárbajig, olyan kivételes alkotóknak köszönhetően, mint az Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet vagy Ronny Krippner és Dirk Elsemann.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A látogatókhoz hasonlóan a Müpa kiváló fotósainak is nagyon hiányzik a megszokott élmény – hogy a fotós páholyból, a széksorok mellől vagy éppen a takarásból megörökítsék a legfelemelőbb pillanatokat. A koncert- és előadásfotózás legjobbjaiként Pályi Zsófia, Hirling Bálint, Kotschy Gábor és Posztós János ezúttal a Müpa Home témáját dolgozták fel egy különleges fotósorozat formájában.

Müpa Home – fotó: Hirling Bálint

Az ország egyik legmodernebb kulturális intézménye pedig most arra buzdítja követőit, hogy fotósaik példáját követve a nézők is mutassák meg saját „otthoni hangversenytermüket” és azt, hogy ők hogyan, milyen körülmények között élvezik a Müpa Home online közvetítéseit.

Müpa Home – fotó: Kotschy Gábor

Az elkészült fotókat a #müpahome hashtag használatával érdemes posztolni, a Müpa pedig a legjobbakat közösségimédia-felületein osztja meg.

További információk a Müpa Home aktuális programjairól itt érhetők el. A Müpa Home lapozható műsorfüzete itt olvasható.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X