Papageno Radio
Live Vivaldi Farnace című operáját közvetíti online a Papageno

Vivaldi Farnace című operáját közvetíti online a Papageno

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Újra jelentkezik az Operaház és a Papageno közös közvetítés sorozata. Szombaton 19 órakor a korában Vörös papként emlegetett barokk szerző, az itáliai Antonio Vivaldi Farnace című operájának felvételét láthatjuk.

Bár több mint nyolcvanat írt, Vivaldi operái a 20. század végéig a feledés homályába merültek. A Farnace a szerző egyik kedvenc operája volt.

„Ez egy családi történet politikai környezetbe ágyazva: nagyon mellbevágó és nagyon tragikus” – nyilatkozta róla a produkció rendezője, Anger Ferenc, aki jó adag feketehumorral nyúlt a hol komikus, hol drámai történethez.

A két szinten zajló cselekményt a valóban két színterű díszlet, Szendrényi Éva munkája és Zöldy Z Gergely egyszerre korhű és futurisztikus jelmezei teszik egyértelművé és látványossá.

A címszerepet korunk egyik legkiválóbb kontratenor énekese, Xavier Sabata énekli, de hallható lesz Szabóki Tünde, Meláth Andrea, Schöck Atala, Ducza Nóra, Hegyi Barnabás és Szigetvári Dávid is. A historikus hangszereken megszólaló kislétszámú Opera Zenekart Németh Pál vezényli.

Promóció

X
X