Papageno Radio
- hirdetés -
Live A szimfonikus zenekarok jövőjéről tart online előadást Fischer Iván

A szimfonikus zenekarok jövőjéről tart online előadást Fischer Iván

Július 8-án, szerdán 18 órakor a szimfonikus zenekarok jövőjéről, a következő nagyjából 100 év kultúrafogyasztásáról tart nyilvános, angol nyelvű online előadást Fischer Iván, a Budapest Fesztiválzenekar karmestere Kirill Gerstein meghívására a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskola internetes fórumán.

- hirdetés -

Az orosz-amerikai zongoraművész, Kirill Gerstein, a 2001-es Rubinstein-verseny győztese és a rangos Gilmore Artist Award birtokosa 2018 óta tanít a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskolán.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Túl a karanténon – Évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

A karantén idején a főiskola „#eislerlab” elnevezésű kezdeményezésének részeként indult a „Kirill Gerstein invites” című sorozat: a szerdánként, este 6 órai kezdettel megtartott előadásokat a művész által moderált beszélgetés követi.

Az eddigi meghívottak között találjuk Andreas Staiert, a historikus billentyűs hangszerek mesterét, Brad Mehldaut, napjaink egyik legkreatívabb jazz-zongoristáját, Paul Bogghosiant, a New York University nyelvfilozófus professzorát és Anthony Foggot, a Bostoni Filharmonikusok, illetve a Tanglewood Fesztivál programigazgatóját és Fazekas Gergely zenetudóst is.

Ide kapcsolódik:
Kurtág György operájáról tart online előadást Fazekas Gergely

Az előadás ingyenes és nyilvános, de regisztrációhoz kötött (ide kattintva lehet regisztrálni).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.