Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Nem félünk a kortárstól! Nem félünk a kortárstól! – Rendhagyó videósorozattal jelentkezik a Papageno

Nem félünk a kortárstól! – Rendhagyó videósorozattal jelentkezik a Papageno

Valljuk be, a kortárs jelzőt, legyen szó a művészet bármely ágáról, övezi egyfajta furcsa távolságtartás, már-már misztikum, értetlenkedés. Tényleg van ebben valami felfoghatatlan, vagy csak a gátlásainkat nem tudjuk levetkőzni? Havonta jelentkező sorozatunkban Novotny Anna arra vállalkozik, hogy válaszokat adjon erre a kérdésre, miközben hús-vér zeneszerzőkkel közösen boncolgatja saját alkotásaikat.

- hirdetés -

Közhely, hogy általában csak az utókor értékeli a jelenkor művészetét, bár ez a határ igencsak elmosódni látszik. Az viszont tény, hogy a zeneoktatásból szinte teljesen hiányoznak a kortárs zeneszerzők alkotásai.

- hirdetés -

Október végétől havonta jelentkező ismeretterjesztő portréműsorunkban egy-egy kortárs magyar zeneszerzőt és művészetét mutatjuk be interaktív formában. A szerkesztő-műsorvezető által vezetett beszélgetésben a zeneszerző, valamint muzsikustársa(i) vesznek részt, szó esik az életpályáról, klasszikus elődökről, példaképekről, és élő zenei példa kapcsán beszél a szerző zenei stílusáról, művészetének jellegzetességeiről.

A kortárs magyar zeneművészet minden generációját és művészi irányzatát igyekszünk felvonultatni olyan megszólalókkal mint Bella Máté, Dobszay-Meskó Ilona, Gyöngyösi Levente és Tihanyi László.

Tartsatok velünk, hamarosan jövünk az első adással.

A sorozat támogatója az: 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.