Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Stream, színház, muzsika – Elindítja élő közvetítéseit az Átrium

Stream, színház, muzsika – Elindítja élő közvetítéseit az Átrium

Eredeti tartalommal kezdi meg streamközvetítését az Átrium: a korabeli lapok békebeli történeteit feldolgozó Újságmúzeum Live, Sal Endre és Réczei Tamás estjét online láthatják az érdeklődők.

- hirdetés -

A darabban az Újságmúzeum gazdája, Sal Endre, illetve Réczei Tamás író mellett a kiváló színész és énekesnő, Huzella Júlia és a Ketrec zenekarának nagyszerű zongoristája, Grósz Zsuzsanna előadásában csendülnek fel a korabeli kuplék, sanzonok, operettdalok, amelyek a korabeli híreket színesítik.

- hirdetés -

A havi rendszerességű sorozat a huszadik század Budapestjének rejtett, ám annál izgalmasabb történeteit eleveníti fel.

Ide kapcsolódik:
Hasnyálmirigynapló - Alföldi Róbert készített hangoskönyvet Esterházy Péter utolsó művéből

Az október 29-i előadás az 1920-as, 1930-as évek ma már talán kevésbé ismert – ám akkoriban a közvéleményt meglehetős izgalomban tartó – címlaptörténeteiből válogat: mit jelent Beöthy László, egykori színigazgató szállóigéje, a „Nem vagyok én Nopcsa Elek”? Miért a szigeti Nagyszállóban lakott Lajtai Lajos zeneszerző? Hogyan függ össze az uncili-smuncili és a taps? Hogyan láttatta Kosztolányi a korabeli New York kávéházat? Valóban színészeket szerződtettek a cigányzenekarokba? Milyen áron vált el Fedák Sári Molnár Ferenctől? És még számos érdekes címlaptéma kerül elő a kávéházi asztal mellett.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.