Papageno Radio
Blogok A zeneművészet Junior Primái Élő közvetítés – Junior Prima díjátadó és gálakoncert

Élő közvetítés – Junior Prima díjátadó és gálakoncert

Az MVM támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima díjat magyar zeneművészet kategóriában. Az idei díjátadót és az azt követő gálakoncertet november 26-án 19:30-tól élőben lehet követni ide kattintva.

A Junior Prima díj az ifjú zeneművészek körében ma az egyik legnagyobb presztízsű elismerésnek számít, amely segíti és inspirálja őket sikereik elismerésében, hiszen megfelelő anyagi és erkölcsi támogatást biztosít a kibontakozáshoz, amire a tehetség és a kőkemény munka mellett szükség van, hogy valaki a komolyzenei élet élvonalába kerüljön.

Az MVM Zrt. mint a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória társalapítója az elmúlt közel másfél évtizedben összesen 120 kimagaslóan tehetséges fiatal művésznek adta át az elismerést és az ezzel járó támogatást. A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehetik majd át a Junior Prima díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Idén először a díjátadót és az azt követő gálakoncertet bárki ingyenesen, regisztráció nélkül megtekintheti ide kattintva.

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. A zsűri elnöke dr. Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A zsűri tagjai 2020-ban: Marton Éva Kossuth- és Prima Primissima Díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, Fülei Balázs Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zongoraművész, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima-díjas trombitaművész, Fazekas Gergely zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, Jakobi László gordonkaművész, Cziffra Életműdíjas hangversenyrendező.

Ide kapcsolódik:
Ők kaptak 2019-ben Junior Prima díjat zeneművészet kategóriában

A magyar zeneművészet kiválóságaiból álló zsűri döntése alapján tavaly a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában Balázs Elemér György zongoraművész, Cseh Péter jazz-gitárművész, Csőke Flóra gordonkaművész, Dobszay Péter karmester, Jenei Erzsébet hárfaművész, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolaművész, Szokolay Ádám Zsolt zongoraművész, valamint Tóth Kristóf hegedűművész vehette át a fejenként kétmillió forint támogatással járó díjat.

* Az MVM Zrt. által támogatott tartalom.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!